Informatie voor auteurs

Wij doen een krachtige oproep om artikels voor dit tijdschrift aan te leveren. Over verslaving moet meer worden gereflecteerd en inzichten worden uitgewisseld. Die oproep richten we tot een brede groep van geïntresseerden; ervaringsdragers, medewerkers van preventie en zorg, wetenschappers en beleidsmensen. We voorzien 7 rubrieken: Visies, Ervaringsverhalen, Praktijkbijdragen, Essays, Wetenschap, Overzichtsartikelen, Causbesprekingen en Boekrecensies.

Maak gebruik van de mogelijkheid om u via deze website als auteur te registreren. U kan dan in een 5-stappen procedure alle informatie geven over uw tekst en zijn auteur(s), een samenvatting meegeven of een bericht nalaten aan de redactie alvorens u uw bestand uploadt. Telkens u terug inlogt kan u de voortgang van het redactionele proces volgen. Redactieleden zullen uw stuk lezen en u aanwijzingen geven om het inhoudelijk en taalkundig sterker te maken, de tekst revisie. Wanneer de tekst zijn definitieve vorm heeft gekregen kan u zien wanneer hij wordt gepubliceerd. 

Indien u wel geregistreerd bent als lezer of reviewer maar nog niet als auteur, ga dan naar Mijn profiel in de rechter kolom en voeg de rol van auteur aan uw profiel toe.

Bekijk hier een tutorial over hoe het inzenden van een manuscript op deze website werkt, het bestaat uit 5 stappen (in het Engels).